Ρυθμίσεις για τα cookies Υδατανθρακες - Royal Canin

Υδατανθρακες

Εκτυπωση
Υδατανθρακες

Για τη βελτιωση των λειτουργιων του σωματος

Οι υδατάνθρακες είναι ένας όρος που αναφέρεται στα μόρια που αποτελούνται από άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο, τα οποία διαθέτουν ορισμένα κοινά χημικά χαρακτηριστικά. Οι υδατάνθρακες είναι κυρίως φυτικοί, με εξαίρεση τη γλυκόζη του αίματος, το γλυκογόνο στους μύες και στο συκώτι και τη λακτόζη. Όλα τα φυτά περιέχουν υδατάνθρακες, από τη σακχαρόζη του τεύτλου έως τις ίνες στο φλοιό του δέντρου που δεν πέπτονται.

Η γάτα και ο σκύλος μπορούν να ζήσουν χωρίς υδατάνθρακες στο φαγητό τους, καθώς μπορούν να συνθέτουν τους υδατάνθρακες που χρειάζονται για τα κύτταρά τους από τα αμινοξέα. Η πρόσληψη υδατανθράκων, ωστόσο, βελτιώνει πολύ τη λειτουργία του σώματός τους.

Ενώ η γλυκόζη, η σακχαρόζη, η λακτόζη και το άμυλο έχουν ως μοναδική τους λειτουργία την παροχή ενέργειας, η βοτανική τους προέλευση και το πόσο καλά έχουν μαγειρευτεί επηρεάζουν την αφομοίωσή τους. Το ανεπαρκώς μαγειρεμένο άμυλο στην τροφή μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Οι ίνες, που επίσης είναι υδατάνθρακες, είναι πολύ καλές για τη εντερική διαβατότητα και την ισορροπία της βακτηριακής χλωρίδας. Το ίδιο ισχύει, για παράδειγμα, για τους φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) και τους ολιγοσακχαρίτες μαννάνης (MOS).

  • facebook
  • instagram