Ρυθμίσεις για τα cookies Πρωτεινες - Royal Canin

Πρωτεινες

Εκτυπωση

Για την αναπτυξη, την κυηση, τη γαλουχια και τη σωματικη προσπαθεια

Οι γάτες και οι σκύλοι χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες. Ορισμένες καταστάσεις του σώματος είναι πιο απαιτητικές από άλλες: όπως κατά την αναπαραγωγική διαδικασία, δηλαδή η ανάπτυξη, η κύηση, η γαλουχία και επίσης η σωματική προσπάθεια.

Οι πρωτεΐνες είναι μόρια που αποτελούνται από αμινοξέα μιας προκαθορισμένης αλυσίδας, η οποία προσδιορίζουνει τη φύση και το ρόλο τους. Τα αμινοξέα, που παράγονται από την αποδόμηση των πρωτεϊνών της τροφής στην πεπτική οδό, στη συνέχεια λειτουργούν, μεταξύ άλλων, ως βάση σύνθεσης των πρωτεϊνών που χρειάζονται για τη δόμηση ή την αναδημιουργία των οργάνων και των δομών του σώματος, τη μεταφορά ορισμένων μορίων, την αποστολή μηνυμάτων από το ένα όργανο στο άλλο (ορμόνες) και την αντιμετώπιση ασθενειών (αντισώματα).

Οι πρωτεΐνες βρίσκονται σε συγκεντρωμένη μορφή στα ζωικά προϊόντα (κρέας, αβγά, γαλακτοκομικά προϊόντα) και σε ορισμένα φυτικά προϊόντα (γλουτένη δημητριακών, φακές, μπιζέλια, σόγια, μαγιά). Τα δημητριακά που προστίθενται στη σύνθεση της τροφής της γάτας ή του σκύλου, επίσης συμβάλλουν στην παροχή πρωτεϊνών.

  • facebook
  • instagram