Ρυθμίσεις για τα cookies Αλλα θρεπτικα συστατικα - Royal Canin

Αλλα θρεπτικα συστατικα

Εκτυπωση

Πραγματικη αξια για τον οργανισμο

Σήμερα, ορισμένες τροφές ικανοποιούν πιο φιλόδοξους στόχους από το απλά να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες, αποφεύγοντας τις υπερβολές ή τις ελλείψεις. Αναφορικά με την υγιεινή διατροφή, αξίζει να εξετάσουμε επιλεκτικά κάποια θρεπτικά συστατικά που προσδίδουν αξία στην ενίσχυση έναντι ορισμένων ασθενειών, επιβραδύνοντας εκφυλιστικές νόσους, όπως η γήρανση, ή απλά βελτιώνοντας την ευζωία του ζώου.

Οι όροι "Nutraceutic" (Φαρμακοτρόφιμο) και "Health Nutrition" (Υγιεινή Διατροφή) χρησιμοποιούνται, ορισμένες φορές, σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά που δεν είναι απαραίτητα αλλά που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής.

Η εξαιρετικά ετερογενής οικογένεια, που διευρύνεται συνεχώς, καθώς αυξάνεται η γνώση μας για τη διατροφή, περιλαμβάνει ποικίλες ουσίες όπως αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ουσίες για την προστασία των αρθρώσεων, φυτικά εκχυλίσματα για μεγαλύτερη προστασία του δέρματος, βακτήρια για την εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας, κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος, αλλά έχουμε επιλέξει να σας παραθέσουμε μερικά βασικά παραδείγματα.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να έχουν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι βελτιώνουν τη λειτουργία του οργανισμού ή μειώνουν ανεπιθύμητα φαινόμενα, όπως πόνους στις αρθρώσεις, ερεθισμούς του δέρματος ή πεπτικές διαταραχές. Μακροπρόθεσμα, στόχος είναι η αντιμετώπιση των εξωτερικών επιθέσεων και η επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης σε επιλεγμένα όργανα.

Τα θρεπτικά αυτά συστατικά λειτουργούν στο σώμα και το μυαλό του ζώου - στις γνωστικές ικανότητες. Η παροχή αντιοξειδωτικών ουσιών από μικρή ηλικία, για παράδειγμα, βοηθά στην αντιμετώπιση της εμφάνισης καταρράκτη σε ένα γηραιό σκύλο και ορισμένων προβλημάτων συμπεριφοράς που συνδέονται με αυτές τις ικανότητες προσαρμογής. Πολλές μελέτες σε ανθρώπους έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα των αντιοξειδωτικών ουσιών στην πρόληψη ορισμένων νευρολογικών διαταραχών, όπως η νόσος του Parkinson και η νόσος του Alzheimer.

  • facebook
  • instagram