Ρυθμίσεις για τα cookies Στοχοι της Υγιεινης Διατροφης - Royal Canin

Στοχοι της Υγιεινης Διατροφης

Εκτυπωση
Στοχοι της Υγιεινης Διατροφης

Οι τεσσερις στοχοι της Υγιεινης Διατροφης

Χάρη στην επιστημονική και κτηνιατρική έρευνα, η παραδοσιακή έννοια της διατροφής, δηλ. η ανάπτυξη, διατήρηση και παροχή ενέργειας στο σώμα, πλέον έχει λάβει διαστάσεις ενίσχυσης του οργανισμού έναντι συγκεκριμένων καταστάσεων. Αυτές οι νέες διαστάσεις σηματοδοτούν τη γέννηση της Υγιεινής Διατροφής.

Η διατροφή έχει τέσσερις στόχους :

  1. Ανάπτυξη του σώματος και συντήρηση: Τα αμινοξέα, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, οι βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα καλύπτουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες για την ανάπτυξη του σώματος.
  2. Παροχή ενέργειας: Τα λιπίδια και οι υδατάνθρακες αποτελούν τις βασικές πηγές ενέργειας για τους σκύλους. Οι γάτες εξαρτώνται, επίσης, από τις πρωτεΐνες για το μεταβολισμό της ενέργειάς τους.
  3. Διατροφή και ενίσχυση: Ορισμένα θρεπτικά συστατικά ενσωματώνονται στη μερίδα (αντιοξειδωτικά, πρεβιοτικά, ίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα, κ.λπ.), για την αποτροπή ασθενειών στα νεφρά, πεπτικών διαταραχών και των επιπτώσεων της γήρανσης.
  4. Διατροφή και φροντίδα: Ορισμένα θρεπτικά συστατικά προστίθενται και άλλα περιορίζονται στην τροφή για να υποστηρίξουν τη διαδικασία θεραπείας ή ανάρρωσης, βοηθώντας τα κατοικίδια να επανέλθουν από μια σειρά παθήσεων.
  • facebook
  • instagram