Ρυθμίσεις για τα cookies Η ιστορικη επιλογη της Υγιεινης Διατροφης - Royal Canin
Royal Canin Greece Υγιεινη Διατροφη Η προσεγγιση της Royal Canin Η ιστορικη επιλογη της Υγιεινης Διατροφης

Η ιστορικη επιλογη της Υγιεινης Διατροφης

Εκτυπωση
Η ιστορικη επιλογη της Υγιεινης Διατροφης

Υγιεινη Διατροφη, η αποστολη μας

Η αποστολή της Royal Canin ήταν πάντα η Υγιεινή Διατροφή. Χαρακτηρίζεται από την ακριβή ισορροπία μεταξύ 50 και πλέον θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, λιπίδια, υδατάνθρακες, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία). Οι τροφές που παράγουμε ομοιάζουν με ένα πολύπλοκο παζλ του οποίου η δομή εγγυάται μια σταθερή θρεπτική σύνθεση, με σεβασμό στις ακριβείς και συγκεκριμένες ανάγκες της γάτας και του σκύλου.

Πρόκειται για τη μόνη αυστηρά επιστημονική διαδικασία, καθώς τοποθετεί το ζώο στην καρδιά της διαδικασίας σύνθεσης: πράγματι, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται επιλέγονται για την ποιότητα των θρεπτικών στοιχείων που παρέχουν, καθώς και για τα διατροφικά τους οφέλη. Η διατροφική φιλοσοφία της Royal Canin εξαιρεί όλες τις διαδικασίες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πρώτες ύλες γνωστές για τις γευστικές ιδιότητές τους (αρνί, σολομός, κυνήγι κ.λ.π).

Επιστήμη που εξελίσσεται

Η κτηνιατρική διατροφή είναι μια επιστήμη που στοχεύει στον εντοπισμό των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και του ρόλου τους, βάσει της πρόσληψης τροφής. Πρόκειται για έναν τομέα για τον οποίο συνεχώς λαμβάνουμε νέες γνώσεις: ο αριθμός των εκδόσεων που αναφέρονται στις λέξεις "Health" (Υγεινή) και "Nutrition" (Διατροφή) ήταν 2.746 το 2009, ενώ ήταν 1.241 το 1995, δηλαδή σημειώθηκε παραπάνω από διπλάσια αύξηση σε μία δεκαετία!

Κάθε έτος, εμφανίζεται στην αγορά μια εντελώς νέα παρτίδα τροφών και διατροφικών συνθέσεων για κατοικίδια, η οποία περιλαμβάνει, εκτός από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που διατηρούν την υγεία, φυσικά στοιχεία για την ενίσχυση έναντι ασθενειών και για την προστασία του σώματος.

Εκτιμάται, για παράδειγμα, ότι το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί κατά 3 έτη τα τελευταία 15 έτη.

Σήμερα, η διατροφή του ζώου μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, τις ελλείψεις που πρέπει να αποφευχθούν ή τις άλλες ιδιαιτερότητες που ανακαλύπτονται μέσω της συνεχούς έρευνας. Οι επιστήμονες και οι μεγαλύτεροι παρασκευαστές τροφής κατοικίδιων αναγνωρίζουν πλέον ότι οι σκύλοι πρέπει να τρέφονται διαφορετικά, ανάλογα με το εάν είναι κουτάβια, ενήλικες ή ώριμοι και ανάλογα με το μέγεθός τους εάν είναι μικρό, μεσαίο, μεγάλο ή γιγάντιο!

Όσον αφορά στις γάτες, έχουμε πλέον αναγνωρίσει τις διαφορετικές διατροφικές ανάγκες τους ανάλογα με την ηλικία, αλλά και τον τρόπο ζωής τους, την ευαισθησία ή ακόμα και τη φυλή τους (για παράδειγμα οι γάτες φυλής Persian, Maine Coon και Siamese).

Χάρη στη συνεχή ανάπτυξη που σημειώνεται στις επιστημονικές γνώσεις, η διατροφή έχει εξελιχθεί και σε «Προληπτική Διατροφή» και, όταν είναι απαραίτητο, σε «Θεραπευτική Διατροφή», βοηθώντας στην αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών.

  • facebook
  • instagram