Ρυθμίσεις για τα cookies Κουτάβια μεσαίου μεγέθους - Royal Canin

Απο την αναπτυξη στην ενηλικιωση

Εκτυπωση
Κουτάβια μεσαίου μεγέθους

Σκυλοι MEDIUM

Οι σκύλοι μεσαίου μεγέθους φυλών, MEDIUM, είναι οι σκύλοι των οποίων το ενήλικο βάρος κυμαίνεται ανάμεσα στα 11 και 25 κιλά. Brittany, Beagle, English Cocker Spaniel, French Bulldog κ.α. Αυτοί οι σκύλοι εργασίας και συντροφιάς αντιστοιχούν σχεδόν στο ένα τρίτο των φυλών που έχουν αναγνωριστεί από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (Fédération Cynologique Internationale).

Κυνηγετικοί, ποιμενικοί, φύλακες σκύλοι, σκύλοι ελκήθρου... Οι περισσότεροι σκύλοι MEDIUM είναι σκύλοι εργασίας που ξεχωρίζουν για τη γενναιότητα, το δυναμισμό και τη σωματική τους ικανότητα να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους. Διαθέτουν την ικανότητα να εργάζονται έντονα, αλλά σήμερα, ακολουθούν τις περισσότερες φορές έναν πιο αστικό τρόπο ζωής. Παρόλα αυτά, παραμένουν δραστήριοι σκύλοι. Μολονότι η ανάπτυξή τους μπορεί να θεωρηθεί μεσαίας κλίμακας σε σύγκριση με εκείνη των μικρόσωμων σκύλων (σκύλοι ΜΙΝΙ των οποίων η ανάπτυξη είναι ραγδαία) ή εκείνη των μεγαλόσωμων σκύλων (σκύλοι ΜΑΧΙ των οποίων η ανάπτυξη διαρκεί σχεδόν τα δύο πρώτα έτη της ζωής τους), η περίοδος κατά την οποία αναπτύσσεται το σώμα των σκύλων MEDIUM είναι κρίσιμη.

Ανοσοποιητική ευαισθησία

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους, οι σκύλοι MEDIUM αυξάνουν 5 με 10% το βάρος τους κάθε μέρα και βιώνουν μια σταδιακή αλλαγή στη διατροφή τους προκειμένου να μεταβούν από διατροφή με γάλα στη στερεή τροφή. Ο απογαλακτισμός ξεκινά περίπου στην ηλικία των 3 εβδομάδων, κατά προτίμηση παρέχοντας την ίδια τροφή η οποία δόθηκε στη μητέρα την περίοδο της γαλουχίας με προσθήκη υγρών. Οι κροκέτες χρησιμοποιούνται προοδευτικά στην στερεή μορφή τους μέχρι την ολοκλήρωση του απογαλακτισμού, περίπου σε ηλικία 7 εβδομάδων. Ανάμεσα στην 4η και τη 12η εβδομάδα, το κουτάβι εισέρχεται σε μία επικίνδυνη περίοδο σε ό,τι αφορά στο ανοσοποιητικό του σύστημα. Η ανοσοποίηση που έχει κληρονομήσει από τη μητέρα του μέσα από το πρωτόγαλα μειώνεται σταδιακά, ενώ οι δικές του φυσικές άμυνες δεν είναι οι βέλτιστες. Οι άμυνες θα βελτιωθούν μόνο μετά τη χορήγηση ενισχυτικών εμβολίων. Η Υγιεινή Διατροφή* για την ανάπτυξη του κουταβιού από τον απογαλακτισμό έως το δωδέκατο μήνα της ηλικίας του συμβάλλει στην ενίσχυση των φυσικών αμυνών του μέσω της πρόσληψης συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών.

Για αρμονική ανάπτυξη σε 12 μήνες

Από τη γέννηση μέχρι το 12ο μήνα της ηλικίας του, το κουτάβι θα πολλαπλασιάσει το βάρος του κατά 40 έως 50 φορές. Ο μεταβολισμός του απαιτεί την διπλάσια πρόσληψη ενέργειας απ' ότι ένας ενήλικος σκύλος, αν και το πεπτικό του σύστημα δεν έχει ωριμάσει ακόμη πλήρως. Η Υγιεινή Διατροφή πρέπει να του παρέχει αυτήν την ενέργεια αποφεύγοντας το μεγάλο όγκο τροφής στο στομάχι, ενώ παράλληλα πρέπει να ενισχύει τη βέλτιστη πεπτική ανοχή. Η πεπτική ασφάλεια επιτυγχάνεται με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και ένα προφίλ ινών τέτοιο που προάγει τη σωστή ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Η ελεγχόμενη πρόσληψη ασβεστίου και φωσφόρου επιτρέπει την ανάπτυξη ενός ισχυρού σκελετού.

Ανάλογα με τη φυλή, η Υγιεινή Διατροφή για κουτάβια MEDIUM πρέπει να χρησιμοποιείται έως το12ο με 14ο μήνα της ηλικίας τους.

  • facebook
  • instagram