Η διαβιωση με το γατακι σας

Εκτυπωση
Η επιλογη

Μια δεσμευση για ολοκληρη τη ζωη του ζωου

Ένα γατάκι που θα δώσει ζωντάνια στο σπίτι... και το οποίο κάποια στιγμή θα μεγαλώσει! Όταν κάποιος αποφασίσει να επιλέξει ένα σύντροφο, γνωρίζει ότι πρόκειται για μια δέσμευση που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Η επιλογή του είναι, λοιπόν, τόσο αποτέλεσμα σκέψης όσο και καρδιάς.

Μόλις αποφασίσετε ότι ένα ζώο θα ήταν καλοδεχούμενο στο σπίτι σας, η προέλευσή του είναι πιθανότατα ένα από τα πρώτα θέματα που θα προκύψουν.

Ημίαιμη γάτα ή γάτα καθαρόαιμης φυλής;

Μια γάτα καθαρόαιμης φυλής, που έχει γεννηθεί από επιλεγμένους γονείς μέσω εκτροφέα και έχει κοινωνικοποιηθεί καλά, αποτελεί εγγύηση ότι θα ικανοποιήσει τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί στα πρότυπα της φυλής. Το ίδιο ισχύει και για τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Επομένως, λογικά, θα προσαρμοστεί στο νέο της σπιτικό χωρίς κανένα πρόβλημα. Ορισμένες φορές, κάτι τέτοιο είναι πιο δύσκολο με ένα ημίαιμο γατάκι, του οποίου οι γονείς ή το περιβάλλον διαβίωσής κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του δεν είναι πάντα γνωστά. Θα είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε την μελλοντική του εξωτερική εμφάνιση όταν θα ενηλικιωθεί ή την εξέλιξη της συμπεριφοράς του.

Ο ιδανικός σύντροφος

Η επιλογή μιας γάτας καθαρόαιμης φυλής υποδηλώνει και τον τύπο συντρόφου που επιθυμεί κάποιος. Κομψή όπως η Abyssinian, ολοστρόγγυλη όπως η British, επιβλητική και ήρεμη όπως η Maine Coon...

Οι διαφορετικές φυλές γάτας προσφέρουν τέτοια ποικιλία που αξίζει να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες. Οι λέσχες φίλων γάτας είναι το σωστό μέρος για να λάβετε πληροφόρηση και να βρείτε τις διευθύνσεις των εκτροφέων.

Οι εκθέσεις γατών είναι μια σημαντική ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα μεγάλο μέρος της ποικιλίας και της ομορφιάς των φυλών αυτών με μία μόνο επίσκεψη, και να συζητήσετε με τους συμμετέχοντες εκτροφείς. Όταν είναι δυνατό, συνιστάται έντονα να επισκεφθείτε το χώρο όπου γεννήθηκε και άρχισε να μεγαλώνει το γατάκι. Σας βοηθά να γνωρίσετε καλύτερα το περιβάλλον του, τις συνθήκες κοινωνικοποίησής του και έτσι να ενισχύσετε την επιλογή σας.

Η κοινωνικοποίηση για το γατάκι, που πραγματοποιείται μεταξύ της 2ης και της 7ης εβδομάδας της ζωής του, είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό στάδιο της ανάπτυξής του. Καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τη συμπεριφορά του ως ενηλίκου, καθώς κατά την περίοδο αυτή μαθαίνει πώς να αντιλαμβάνεται ως φυσιολογικά τα περιστατικά και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει.

Θηλυκό ή αρσενικό;

Τα θηλυκά είναι πιο χαδιάρικα, τα αρσενικά πιο απόμακρα... Μερικές φορές αυτό είναι αλήθεια, όμως άλλες φορές ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Στην πραγματικότητα, μια γάτα που ανήκει στο ένα φύλο δεν σημαίνει ότι θα ήταν πιο χαδιάρα αν ανήκε στο άλλο. Η στείρωση, που συνιστάται έντονα, εκτός εάν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε αναπαραγωγή, μειώνει αισθητά τις διαφορές στη συμπεριφορά μεταξύ αρσενικού και θηλυκού.

Περισσότερο από την επιλογή του φύλου, η επαρκής κοινωνικοποίηση της γάτας είναι αυτή που θα εγγυηθεί μια ευχάριστη σχέση της με τον άνθρωπο. Επομένως, είναι προτιμότερο να προσδιορίσετε τη φύση του επιθυμητού μελλοντικού συντρόφου σας και να καθοδηγήσετε στη συνέχεια την επιλογή σας βάσει του δικού σας τρόπου ζωής.

Videos

Απόκτηση: μια δέσμευση

Πριν αποκτήσετε το γατάκι σας, είναι απαραίτητο να το έχετε σκεφτεί καλά. Η βαθιά επιθυμία να μοιραστείτε τη ζωή σας με ένα γατάκι πρέπει να βασίζεται σε βαθιά σκέψη, καθώς η επιλογή αυτή θα σας δεσμεύσει για πολλά χρόνια.

All videos :

  • facebook
  • instagram