Ρυθμίσεις για τα cookies Ποια φυλη; - Royal Canin

Ποια φυλη;

Εκτυπωση
Ποια φυλη;

Ποια φυλη να επιλεξετε;

Η εμφάνιση αυτού του μικρού αιλουροειδούς - της γάτας - που χαρακτηρίζεται από την αρμονία, την ισορροπία καθώς και την ευλυγισία του σώματός του, παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία η οποία ενισχύεται από τη γενετική ποικιλομορφία του είδους του. Η διασταύρωση γατών διαφορετικής φυλής και χρώματος προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση στους φίλους της γάτας.

φυλών αυτών περιγράφουν το ιστορικό, την εμφάνιση και το χαρακτήρα της καθεμίας. Μικρή ή μεγάλη, λεπτή ή ογκώδης, η μορφολογία της γάτας εμπίπτει στους τρεις ακόλουθους τύπους οι οποίοι ενδέχεται να περιλαμβάνουν και ενδιάμεσα στάδια.

Μακρύ, μεσαίο ή κοντό σώμα;

Φυλές: ζήτημα εμφάνισης και ιδιοσυγκρασίας

Παρατηρείται μια γενική αλλά συνήθης τάση: όσο πιο μακρύσωμη είναι μια γάτα τόσο πιο δραστήρια είναι. Όσο πιο μεγάλη και ογκώδης είναι τόσο πιο ήρεμη και συγκροτημένη. Φυσικά, πρόκειται απλά για μια τάση που διαφοροποιείται ανάλογα με την κάθε γάτα..

Δραστήριες γάτες: έχουν κυλινδρικό σώμα, μακρύ κεφάλι και μεγάλα αυτιά που στρέφουν την προσοχή τους σε οτιδήποτε κινείται. Κάτω από την "ανατολίτικη" μορφολογία τους και τη λιτή μυική μάζα τους, όπως των σκύλων greyhound, κρύβεται μια φλογερή ιδιοσυγκρασία. Οι γάτες που ανήκουν στις φυλές Siamese, Balinese, Oriental, Mandarin και Cornish Rex είναι ιδιαίτερα χαδιάρες, επικοινωνιακές και δεμένες με τον ιδιοκτήτη τους. Σε αυτές τις δραστήριες γάτες, που απεχθάνονται τη μοναξιά, συγκαταλέγονται οι Sphynx, Bengalese και Abyssinean.

Γάτες μεσαίου μεγέθους με σταθερή ιδιοσυγκρασία: διαθέτουν αθλητικό σώμα και πανίσχυρους μύες. Η ισορροπία και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή τους. Προικισμένες με σταθερή και ευχάριστη ιδιοσυγκρασία, δεν κάνουν ποτέ κατάχρηση της ανοχής σας με την παρουσία τους. Τέτοιες γάτες είναι οι Chartreux, European, Burmese, Egyptian Mau και η Devon Rex με το κυματιστό τρίχωμα.

Πανίσχυρες και ευγενικές γάτες: είναι δυνατές και μεγάλες. Σαν να γνωρίζουν πόσο σημαντικές είναι, η δύναμή τους είναι ίση με την ευγένειά τους. Μπορεί να είναι ολοστρόγγυλες, όπως η British ή η Exotic Shorthair, ή γιγάντιες όπως η Maine Coon, η Norwegian, η Siberian και η Ragdoll. Ορισμένες μπορεί να διαθέτουν μακρύ τρίχωμα που χρειάζεται καθημερινή συντήρηση, όπως η Persian, ή φροντίδα δύο φορές την εβδομάδα, όπως η Burmese Sacred. Αυτές οι δυνατές και ήσυχες γάτες λατρεύουν τη συντροφιά του ανθρώπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί ο άνθρωπος να τις μεταχειρίζεται σαν χνουδωτά παιχνίδια.

Μακρύ ή κοντό τρίχωμα;

Παρόλο που δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το φαινόμενο αυτό, συχνά έχει σημειωθεί ότι στις φυλές στις οποίες οι γάτες μπορεί να διαθέτουν είτε μακρύ είτε κοντό τρίχωμα, όσες γάτες έχουν μακρύ τρίχωμα είναι πιο ήρεμες από αυτές που έχουν κοντό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το παραπάνω αποτελούν η Persian και η Exotic Shorthair, που είναι απλά μια γάτα φυλής Persian με κοντό τρίχωμα.

Videos

Τα πρώτα του βήματα

Καμία εμπειρία δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτούς τους εκπληκτικούς μήνες κατά τους οποίους το γατάκι μεταμορφώνεται σε ενήλικη γάτα. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να πραγματοποιείται σε περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας, τηρώντας ορισμένους απαραίτητους κανόνες αναφορικά με την επιλογή της φυλής και την υποδοχή του στο σπίτι, καθώς και παρέχοντάς του τη διατροφή και τη φροντίδα που θα διασφαλίσουν την ευζωία και την υγεία του.

Φωτογραφιες

  • facebook
  • instagram