Ρυθμίσεις για τα cookies Οι μεγαλυτερες ομοσπονδιες - Royal Canin

Παγκοσμιοι οργανισμοι γατας

Εκτυπωση
Οι μεγαλυτερες ομοσπονδιες

Πως λειτουργουν;

Cat Fanciers' Association - CFA

Η Cat Fanciers' Association είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1906 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για το παλαιότερο μητρώο γατών καθαρόαιμης φυλής στον κόσμο. Η πρώτη έκθεσή της πραγματοποιήθηκε το ίδιο έτος στο Buffalo και το Detroit, ενώ η πρώτη διεθνής έκθεσή της πραγματοποιήθηκε το 1907 στο Madison Square Garden. Σήμερα, η CFA συγκεντρώνει 500 λέσχες από όλες τις ηπείρους.

Fédération Internationale Féline - FIFe

Η Fédération Internationale Féline είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 από τρεις λέσχες: του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Η πρώτη έκθεσή της πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το ίδιο έτος. Με έδρα το Λουξεμβούργο, η ομοσπονδία πλέον συγκεντρώνει 41 χώρες, έχει εκδώσει 110.000 πιστοποιητικά καθαρόαιμης φυλής, διαχειρίζεται 3.000 εκτροφεία και οργανώνει ετησίως πάνω από 650 εκθέσεις.

Governing Council of the Cat Fancy - GCCF

Ο "Governing Council of the Cat Fancy" είναι ένας δημοκρατικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1910 στη Μεγάλη Βρετανία με σκοπό να τηρεί μητρώο των γατών καθαρόαιμης φυλής, να εκχωρεί άδειες σε λέσχες που επιθυμούν να διοργανώνουν εκθέσεις και να προβαίνει σε ενέργειες για την ευζωία των γατών γενικότερα. Σήμερα, ο GCCF εκπροσωπεί 151 λέσχες-μέλη και εγγράφει στα μητρώα της περίπου 32.000 γάτες καθαρόαιμης φυλής ετησίως.

The Livre Officiel des Origines Félines - LOOF

Στη Γαλλία, ο LOOF, που ιδρύθηκε το 1996 είναι ο μοναδικός οργανισμός τήρησης μητρώου που εκχωρεί πιστοποιητικά σε γάτες καθαρόαιμης φυλής. Υπό την αιγίδα του οργανώνονται εκθέσεις και καταρτίζονται τα πρότυπα των φυλών. Σχεδόν 19.000 γάτες καθαρόαιμης φυλής καταχωρήθηκαν στο μητρώο το 2008. Ο LOOF επίσης διασφαλίζει την προώθηση των γατών καθαρόαιμης φυλής.

The International Cat Association - TICA

Η International Cat Association (Inc.) ιδρύθηκε το 1979 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οργάνωση αυτή, που έχει παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο, τηρεί μητρώο βάσει των γενετικών κριτηρίων και όχι απλά βάσει φαινοτύπου. Επίσης, τηρεί το μεγαλύτερο μητρώο ημίαιμων γατών στον κόσμο, οι οποίες μπορούν να συμμετέχουν και στις εκθέσεις της.

The World Cat Federation - WCF

Η World Cat Federation ιδρύθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1988. Η έδρα της σήμερα βρίσκεται στη Γερμανία. Σήμερα, η WCF συγκεντρώνει περισσότερα από 540 μέλη σε όλο τον κόσμο.

  • facebook
  • instagram