Ρυθμίσεις για τα cookies Ενας κοσμος φιλων της γατας - Royal Canin

Παγκοσμιοι οργανισμοι γατας

Εκτυπωση
Ενας κοσμος φιλων της γατας

Η γατα καθαροαιμης φυλης

γάτα καθαρόαιμης φυλής εμφανίζεται σε όλες τις ηπείρους χάρη στις ομοσπονδίες που καταγράφουν τις γεννήσεις τους στα γενεαλογικά μητρώα, οργανώνουν τις εκθέσεις, επιλέγουν τους κριτές και τηρούν ή εξελίσσουν τα κριτήρια της φυλής που καθορίζονται από τα πρότυπα. Οι ομοσπονδίες αυτές διαφοροποιούνται ποικιλοτρόπως και κυρίως ως προς το στυλ της διαδικασίας κρίσης στις εκθέσεις που διοργανώνουν: "συμβατική" ή "αμερικανικού τύπου" διαδικασία κρίσης.

Οι διάφορες οργανώσεις γάτας αναγνωρίζουν σήμερα σχεδόν εξήντα φυλές. Σήμερα, ο κόσμος της γάτας καθαρόαιμης φυλής καθορίζεται από τα διάφορα γενεαλογικά μητρώα, στα οποία εγγράφεται κατά τη γέννησή του κάθε εκπρόσωπος της φυλής που προέρχεται από γονείς οι οποίοι ανήκουν επίσημα στη φυλή. Μετά την έκδοση του πιστοποιητικού καθαρόαιμης φυλής, ο κάτοχος θα μπορεί με τον καιρό, από την ηλικία των 3 ή 4 μηνών, να συμμετάσχει σε εκθέσεις γάτας, που είναι ουσιαστικά διαγωνισμοί ομορφιάς στους οποίους μπορεί να κερδίσει διάφορους τίτλους.

Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται από λέσχες που είναι μέλη μιας ομοσπονδίας, τους κανονισμούς της οποίας οφείλουν να τηρούν. Ορισμένες ομοσπονδίες είναι εθνικές, όπως η LOOF στη Γαλλία ή η GCCF στην Αγγλία, ενώ άλλες όπως η CFA, η FIFe, η WCF και η TICA έχουν παραρτήματα σε όλο τον κόσμο.

  • facebook
  • instagram